//Ieder treetje telt

Ieder treetje telt

Bewegen is één van de gezondste dingen die we kunnen doen, maar mijn echte enthousiasme om actiever te zijn begon met de notie dat een half uurtje per dag al genoeg is.

Ik ben een enorme fan van makkelijk sporten. Natuurlijk,  bewegen is één van de gezondste dingen die we kunnen doen. Hoe meer, hoe beter, maar mijn echte enthousiasme om actiever te zijn begon met de notie dat een half uurtje per dag al genoeg is. Want ik weet niet hoe het bij u is; maar 2,5 uur vrijmaken om te sporten is voor mij echt een opgave. Ga maar na: aankleden, naar de sportplek, een uur sporten, terugkomen, douchen en nog even uithijgen…van het plannen alleen al raakte ik gestressed. Bovendien legt het nogal wat druk op de rest van de dag want je moet wel zorgen dat je op tijd en voldoende maar weer niet te veel, hebt gegeten. Maar het concept  dat ik met een paar oefeningen ’s ochtends,  een kwartiertje sjokken in de buurt ’s middags en drie keer mijn eigen trap op en neer lopen mijn energie huishouding al flink kon boosten, vrolijkte me ontzettend op. Het beste nieuws van alles: alle beweging telt. Even flink het huis bezemen, met de honden spelen, verstoppertje met de nichtjes en neefjes…. het telt allemaal. Ik ben er bijna een liefhebber van het huishouden door geworden.  Dit geanimeerde filmpje van doctor Mike Evans beschrijft het allemaal op een zeer aanstekelijke manier.

Bronvermelding

Mike Evans
Mike EvansOprichter Reframe Health Lab

Dr. Mike Evans was een gerenommeerd arts voordat hij overstapte naar Apple om op een veel innovatievere manier mensen te kunnen bereiken over hun gezondheid. Zijn YouTube filmpje “23 and 1/2 hours” werd een sensatie en is inmiddels door miljoenen mensen bekeken.

Bekijk hier de video ‘What is the single best thing we can do for our health?’

By | 2018-03-18T00:39:06+00:00 maart 4th, 2018|Categories: bewegen|Tags: , , , , |0 Comments