//Suiker… een verleidelijke killer

Suiker… een verleidelijke killer

De documentaire  “The truth about sugar”  maakt ontstellend  duidelijk hoeveel suiker bijna ieder product uit de supermarkt bevat; en wat dat voor gevolgen dat voor ons consumenten heeft.

In “The truth about sugar”  wordt pijnlijk duidelijk hoeveel suiker er in bijna ieder product uit de supermarkt zit; en wat dat voor gevolgen dat voor ons consumenten heeft. Fabrikanten weten dat suiker erg lekker en verslavend is, dus zelfs in producten waar je het niet van zou verwachten (bekijk  het label van een potje pindakaas eens) zit er minimaal een beetje. In één flesje sap  zit vaak al meer suiker dan je volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO ) per dag binnen zou mogen krijgen1. Bovendien blijft het vaak niet bij dat ene drankje, als je geraffineerde suiker binnenkrijgt zorgt de insuline cyclus van je lichaam ervoor dat je na een sugar ‘high’ een sugar ‘low’ krijgt waardoor je opnieuw trek krijgt in iets zoets. Voor dat je het weet heb je een overdosis aan suiker binnen; dag na dag en jaar na jaar, met alle gevolgen vandien.  Zelf ben ik inmiddels trouwens tot de conclusie gekomen dat niet alleen suiker, maar alles wat er aan bewerkte voeding toegevoegd is het probleem is. Wanneer je weinig  vers fruit en groenten binnenkrijgt; en praktisch alles uit een pakje haalt, ben je goed op weg naar overgewicht, diabetes en/of één van de andere “chronische ziekten”.

The truth about sugar” is een indrukwekkende documentaire van de BBC, waarin journalist Fiona Philips op zoek gaat naar de oorzaken van de diabetes epidemie in Engeland. Deze documentaire was voor mij het keerpunt om  mijn eetgewoonten echt grondig aan te passen.

1: De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) beveelt een maximum van 25 gram suiker per dag aan; dit is hetzelfde als zes afgestreken theelepels. Dit is inclusief alle verborgen suikers in sauzen, sappen, ontbijtproducten enzovoorts. De meeste mensen gaan hier ver over heen.

Bronvermelding

Fiona Phillips
Fiona PhillipsJournalist

Bekijk hier de BBC documentaire ‘The Truth About Sugar’.

By | 2018-03-18T23:55:27+00:00 maart 4th, 2018|Categories: eten|Tags: , , , |0 Comments