//Bewegen zit in ons DNA

Bewegen zit in ons DNA

Nog voor ik het boek “born to run” uit had waren mijn schoenen al aan om een rondje te rennen.

Het boek “born to run” is één van de meest motiverende boeken die ik ooit heb gelezen. Nog voor ik het uit had waren mijn schoenen aan om een rondje te rennen. “Born to run”  schetst de Tarahumara Indianen in Mexico; een stam  van ultra renners waarvan zelfs de 70 jarigen nog  met gemak 200 km achter elkaar rennen. De stam kent geen diabetes, hart- en vaat- of andere welvaartsziekten; ze kennen geen depressies en ze kennen  geen misdaad. Los van de fascinerende beschrijving van deze stam en een groep ultra renners is het meest motiverende van dit boek de bezielende uitleg dat wij allen gebouwd zijn om te bewegen…en vooral om te rennen.  Rennen zit in ons DNA; door onze sedentaire levensstijl is ons systeem dat weliswaar ontwend, en de motor moet vaak weer op gang komen; maar er is niets wat ons zoveel energie geeft als bewegen. Het is eigenlijk één van onze levensbehoeften als mens. Deze TED talk van schrijver Christopher McDougall is al genoeg om de smaak van het boek te pakken te krijgen.. ik heb mijn schoenen al weer aan.

Bronmelding

Christopher McDougall
Christopher McDougallAuteur en journalist

Bekijk hier de video ‘Are We Born To Run?’

By | 2018-03-12T10:23:43+00:00 maart 4th, 2018|Categories: bewegen|Tags: , , , |0 Comments